Furtunile au făcut pagube în București și în țară: Străzi, locuințe și subsoluri inundate, zeci de copaci puși la pământ, mașini și acoperișuri avariate

29 mai 2022, 14:24

Vijeliile puternice și ploile torențiale continuă până luni dimineața. Meteorologii au extins codul portocaliu la 15 județe și Capitală. Avertizarea este valabilă până mâine dimineața la ora 3.00. Sunt prognozate cantități de apă de aproape 90 de litri pe metrul pătrat și rafale de vânt de peste 75 de kilometri pe oră, grindină și descărcări electrice. Restul țării rămâne sub cod galben de vreme rea tot până mâine dimineață.

Capitala a fost sub avertizare cod portocaliu până la miezul nopții. Iar locuitorii au primit mesaje de avertizare prin sistemul RO ALERT.

Vijelia și ploaia au făcut pagube mai ales în sectorul 6. Au căzut și stâlpi de electricitate, iar acoperișul unui bloc a fost luat de vânt. Aproape 40 de copaci au fost puși la pământ și mulți au căzut peste autoturisme. 26 de mașini au fost avariate.

Pasajul de la ieșirea din Capitală spre autostrada București-Pitești a fost inundat, iar la Tineretului, apa de pe carosabil ajungea până la portiera mașinilor. A fost inundat și un autobuz STB aflat în trafic.

20 de minute a durat furtuna care s-a abătut noaptea trecută și asupra județului Argeș, aflat sub avertizare cod portocaliu. Mai multe străzi și subsoluri s-au umplut de apă, zeci de copaci au fost puși la pământ. În Pitești, locuințele din 3 cartiere au rămas fără curent electric, iar o clădire a fost lovită de trăsnet.

Mai multe străzi au fost inundate, iar mașinile au rămas blocate în drum. Furtuna a doborât și copaci. Iar subsolul unei biserici s-a umplut de apă.

15 gospodării au fost inundate și în localitatea Românești din Dâmbovița. Pompierii au fost chemați să scoată apa din locuințe. Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic care a rupt și mai multe cabluri electrice.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite