G20. Plan comun pentru securitatea alimentară globală

15 noiembrie 2022, 11:44

Grupul G20 al principalelor economii ale lumii este „profund preocupat” de criza alimentară globală, potrivit unui proiect pentru o declaraţie finală comună a summitului de la Nusa Dua, în Indonezia, informează marţi DPA.

Securitatea alimentară globală a fost „exacerbată de conflictele actuale şi tensiuni„, scrie G20, cerând folosirea „tuturor instrumentelor disponibile” pentru combaterea crizei şi „protejarea celor mai vulnerabili în faţa foametei”.

Invadarea Ucrainei de către Rusia, care a început la sfârşitul lunii februarie, a avut un impact sever asupra pieţelor alimentare globale. Cele două ţări sunt considerate doi dintre cei mai importanţi exportatori de cereale la nivel mondial.

Statele membre G20, inclusiv Rusia, au promis că vor „acţiona pentru a promova securitatea alimentară şi energetică şi a sprijini stabilitatea pieţelor, oferind susţinere temporară şi direcţionată„, potrivit comunicatului comun.

„Vom întreprinde acţiuni coordonate suplimentare pentru a aborda provocările pentru securitatea alimentară, inclusiv creşterea preţurilor şi penuria de produse alimentare şi îngrăşăminte la nivel global
„, adaugă documentul citat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite