Galați: Pacienți decedați înainte de a li se găsi un loc la ATI. Medic: E o situație de asediu, de dezastru. Avem 18 morți în 24 de ore, toți nevaccinați

19 octombrie 2021, 19:41

Zeci de butelii cu oxigen se golesc în câteva ore. Este aerul care ține în viață pacienții care altfel s-ar sufoca din cauza infectării cu noul coronavirus. Zeci de paturi cu bolnavi sunt înghesuite unul în altul în containere așezate în curtea spitalului din Galați. Și tot nu pot oferi o gură de oxigen pentru toți pacienții care sunt aduși în valuri la spital.

Mulți dintre pacienți așteaptă în ambulanțe sau în izolatoare chiar și zile întregi pentru a se elibera un pat în spital. Din păcate, unii dintre ei, nu mai reușesc să ajungă acolo.

Opt pacienți au murit în ultimele 24 de ore înainte să li se găsească un loc la terapie intensivă.

Ambulanțele fac sute de drumuri, în tot județul, pentru a aduce alți și alți bolnavi. Mulți în stare atât de gravă încât sunt găsiți inconștienți în propriile locuințe. Se duce o luptă continuă pentru viață pe fiecare metru pătrat din zona de Covid.

Dr. Mihai Polinschi, purtător de cuvânt SAJ Galați: „O situație de asediu, de dezastru, niciodată n-a fost așa, la niciun val de pandemie trecută. Avem în ultimele 24 de ore, 18 morți de Covid, toți nevaccinați.”

Nu mai sunt paturi, nu mai sunt nici măcar scaune. Medicii au cerut autospeciale de la SMURD pe care să le transforme în saloane, chiar în curtea spitalului.

În ultima săptămână, 74 de gălățeni au pierdut lupta cu virusul. Doar șase dintre ei erau vaccinați.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite