Galați: O gravidă infectată cu SARS-CoV-2 a murit la o zi după ce a născut
14 Decembrie 2020, 19:17 (actualizat 14 Decembrie 2020, 19:29)
(actualizat 14 Decembrie 2020, 19:29) | Știrile TVR

O femeie din Galați, de 28 de ani, nu a apucat să își cunoască copilul nou-născut. A murit a două zi după ce a adus pe lume o fetiță. Mama era infectată cu SARS-CoV-2 și a mers la maternitate abia când starea ei de sănătate s-a agravat. Medicii au făcut tot ce au putut s-o salveze.

Mirela Paiu era însărcinată în 35 de săptămâni, cu al doilea copil. Lunea trecută, nu s-a simțit bine. Și-a făcut testul pentru depistarea SARS-CoV- 2 și așa a aflat că era infectată.

La câteva zile a început să se simtă rău, așa că a fost adusă la maternitatea suport Covid "Buna Vestire" din Galați. Medicii de aici au decis să o opereze de urgență, ca să nu îi pună copilul în primejdie.

Din păcate, la doar o zi după intervenția chirurgicală, starea femeii s-a înrăutățit brusc și nu a mai putut fi salvată, în ciuda manevrelor de resuscitare.

Pe de altă parte, soțul femeii nu își poate explica această turnură de evenimente. Vorbise cu soția lui cu doar 2 ore înainte și părea să fie bine.

Soțul Mirelei vrea acum să știe cum și de ce anume a murit soția lui. A făcut plângere la poliție pentru ucidere din culpă și neglijență în serviciu.

Cei doi soți mai au acasă o fetiță, în vârstă de 5 ani. Acum va trebui să învețe să crească fără mamă, alături de surioara ei cea mică, în vârstă de câteva zile.