Gala Premiilor UNITER, la Craiova. Spectacolul va fi transmis în direct, începând cu ora 22.30, pe TVR1 și online, pe www.tvrplus.ro
21 Septembrie 2020, 08:51
(actualizat 21 Septembrie 2020, 19:49)

Sărbătoarea Teatrului românesc ajunge la Craiova, cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu". Evenimentul are loc într-un spațiu deosebit, în aer liber, la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu". Spectacolul Galei Premiilor UNITER este transmis în direct începând cu ora 22.30 pe TVR1 și online pe www.tvrplus.ro.

Gala Premiilor UNITER în Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înființarea UNITER, 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu" și  bucuria revederii cu artiști, după șase luni de așteptare. Așadar, invitații Galei sunt bineveniți la Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu", începând cu ora 21.30, iar sosirea pe covorul roșu, a unora dintre cei mai apreciați artiști români ai momentului, va fi transmisă live pe pagina de Facebook a UNITER.

De la ora 22.30, ceremonia acordării Premiilor UNITER va putea fi urmărită în direct pe TVR1. Nominalizările se știu de ceva vreme, însă câștigătorii vor fi stabiliți abia în această seară, printr-un vot secret.

Festivalul „PUPPETS OCCUPY STREET", organizat de Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova, va primi un premiu special pentru teatru de păpuși și marionete, iar Premiul Președintelui UNITER va fi înmânat Teatrului Național „Marin Sorescu", din Craiova, pentru 170 de ani de istorie în teatrul românesc.

Și pentru că în noaptea Galei temperatura va fi de doar 12 grade, invitații vor avea și câte o păturică.