Gazzetta dello Sport: Pierderi record în 2019-2020 pentru cluburile din Serie A

Fotbal cluburi Seria A
Fotbal cluburi Seria A
16 noiembrie 2020, 10:04

Această cifră, încă oficială, va constitui cel mai mare deficit cumulat al primei divizii italiene, după precedentul din sezonul 2002-2003 (pierderi de 536 milioane euro), conform calculelor cotidianului sportiv milanez.

Mai multe cluburi italiene au oficializat deja în ultimele săptămâni pierderi majore. O situaţie contabilă dificilă accentuată de pandemia de coronavirus, care a antrenat o suspendare a competiţiilor naţionale şi europene şi a generat efecte financiare în termeni de încasări televizate în special.

Juventus Torino a anunţat un deficit de 89,7 milioane euro pentru exerciţiul financiar încheiat pe 30 iunie 2020, respectiv al treilea an consecutiv pe minus. AC Milan, la rândul său, a înregistrat o gaură în buget de 195 milioane euro, la fel ca AS Roma, cu peste 200 milioane euro.

La finele lunii noiembrie, Inter Milano va anunţa un deficit de aproximativ 100 milioane pentru 2019-2020.

Gazzetta dello sport a stabilit o cifră globală de 770 milioane euro, bazându-se pe analiza conturilor deja publicate şi pe informaţiile financiare oficiale obţinute de la alte cluburi.

Pandemia de coronavirus a accentuat dificultăţile economice din Serie A, care afişa deja pierderi cumulate de aproape 300 milioane euro pentru sezonul 2018-19. Cluburile au obţinut recent un nou termen, până pe 1 decembrie, pentru a regla restanţele salariale datând pentru unele cluburi din iulie.

Pentru cotidianul sportiv italian, aceste cifre sunt de rău augur pentru sezonul 2020-2021 care, contrar cu precedentul, riscă să sufere şi mai mult din cauza pandemiei de coronavirus: acesta s-ar putea desfăşura total cu porţile închise, după ce în toamna aceasta, pentru câteva săptămâni, stadioanele au putut primi circa 1.000 de spectatori.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

VIDEO. Un fotbalist a murit după ce a fost lovit de fulger pe teren