Ninsoare, viscol și pericol de avalanșe în mai multe țări europene. Ger polar în SUA: La New York s-au anunțat minus 40 de grade Celsius

4 februarie 2023, 19:34

Un grup de practicanți ai sporturilor de iarnă a fost surprins de o avalanșă, pe o pârtie din centrul Austriei. Potrivit autorităților locale, valul de zăpadă a lovit 6 persoane, iar un bărbat a fost acoperit în totalitate.

Din fericire, toți membrii grupului aveau la ei echipamente pentru cazul în care ar fi fost surprinși de o avalanșă și au putut alerta echipele de salvare. Așa că bărbatul a fost salvat și transportat la spital.

Pe șoselele din Austria se muncește încontinuu pentru a înlătura zăpada. Pe lângă angajații companiilor specializate, la deszăapezire au mai intervenit și sute de voluntari.

Ninge puternic și este viscol și în parcul National Munții Tatra, din sudul Poloniei. Din cauza vremii, autoritățile au blocat accesul turiștilor în zonă, din cauza pericolului producerii de avalanșe. Viteza vântului a atins și 100 de kilometri la oră, iar grosimea stratului de zăpadă a ajuns la aproape doi metri în unele regiuni.

În stațiunile de schi din munții Tatra a nins, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe turiști să se distreze. Printre cei care s-au dat cu schiurile a fost și președintele Poloniei.

Peste Ocean, nord-estul Statelor Unite este sub influența unui front de aer polar. În statul Wisconsin, temperaturile au coborât până la minus 23 de grade celsius. Frigul nu i-a împiedicat pe mulți să patineze pe lacurile înghețate.

Iar în orașul New York a fost decretat cod roșu de ger pentru că s-au anunțat temperaturi între minus 15 și minus 40 de grade celsius.

În Boston, locuitorii au lăsat pe gardurile din parcuri haine groase și fesuri pentru oamenii străzii, în condițiile în care sunt minus 20 de grade.

CITIȚI ȘI:

Nord-estul Statelor Unite şi estul Canadei sunt afectate de un frig polar istoric

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite