Germania a raportat joi peste 65 de mii de noi cazuri de infectare cu coronavirus. Carantină pentru nevaccinați în Slovacia. Austria Superioară și Salzburg, în lockdown total de luni

18 noiembrie 2021, 21:52

Au fost dezbateri aprinse în camera inferioară a parlamentului german în ziua când au fost înregstrate 65.371 de infectări noi – un record absolut de la debutul pandemiei.

KATHRIN GOERING-ECKARDT, parlamentar din partea Verzilor:O spun răspicat: suntem în stare de urgenţă, mai ales în spitale, şi trebuie să reacţionăm acum, ferm şi împreună – guvern, landuri şi comunităţi locale„.

Au aprobat noi măsuri, printre care certificatul verde pentru transport public și masca obligatorie.

Landurile cel mai grav afectate cer însă carantină națională, iar Saxonia vrea deja să închidă toate activitățile neesențiale, inclusiv restaurante și teatre.

Același lucru îl au în vedere și austriecii, după ce astăzi au raportat peste 15 mii de cazuri noi. Cele mai afectate provincii vor să impună carantina de luni.

THOMAS STELZER, guvernatorul Austriei Superioare:Dacă mâine nu se decide carantină naţională, Austria Superioară se vede obligată, împreună cu regiunea vecină, Salzburg, să impună un lockdown total de la începutul săptămânii viitoare„.

Austria a impus carantina la domiciliu pentru persoanele nevaccinate, lucru decis astăzi și de autoritățile slovace.

De luni, timp de 3 săptămâni, nevaccinații nu mai pot să iasă din casă decât pentru activități esențiale.

Olandezii deja în carantină parțială se confruntă cu 20 de mii de infectări pe zi și sunt în penurie de teste anti-COVID. În paralel, au devansat campania de vaccinare cu doza booster, care trebuia să înceapă în decembrie.

HUGO DE JONGE, ministrul Sănătăţii: Ştim că boosterul este foarte eficient, mai ales în a preveni spitalizările. Protecţia este de 90% pentru toate vaccinurile aprobate„.

Și guvernul belgian a decis noi restricții: masca obligatorie pentru toți cei peste 10 ani, inclusiv la evenimentele în aer liber, și cel puțin 4 zile pe săptămână de muncă de la domiciliu.

În Grecia, medicii de la privat din 5 regiuni din nordul țării au primit ordin să meargă să ajute în spitalele de stat, care încep să nu mai facă față numărului de bolnavi. Grecia a vaccinat puțin peste 60% din populație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite