Germania testează un nou sistem de supraveghere video, care permite identificarea biometrică. Proiectul este aspru criticat

2 august 2017, 12:59

Trei camere de supraveghere performante au fost instalate în gara de sud din Berlin pentru testarea unui proiect pilot de supraveghere biometrică. Mai exact, camerele captează fizionomia trecătorilor și care este apoi comparată de un calculator cu baza de date a poliției.

Oamenii legii sunt alertați de prezența persoanele înregistrate ca periculoase, ca având simpatii teroriste sau care au ispășit o condamnare.

Deocamdată, nu există o lege în acest sens, așa că și acest proiect pilot de testare a camerelor biometrice se face cu ajutorul voluntarilor. 300 de persoane au acceptat să fie înregistrate în baza de date a poliției și timp de șase luni pot fi identificate. Proiectul este, însă, aspru criticat.

Autoritățile au marcat și delimitat foarte clar zona gării din Berlin, unde are loc testarea noilor camere de supraveghere și dau asigurări că nu vor înregistra datele personale ale nimănui.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite