Gesturi creștinești, gesturi patriotice. Mitropolitul Banatului oferă un cămin celor care nu au adăpost

1 decembrie 2017, 14:58

Înalt Prea Sfinția Sa, Ioan Selejan Mitropolit al Banatului din decembrie 2014 coboară scaunul arhieresc în mijlocul credincioșilor.

Este recunoscut pentru casele pe care le face celor mai năpăstuiți. A început tot cu un gest creștinesc.

În urma cu doi ani înainte de Paști l-a sunat pe comandantul penitenciarului să-i dea adrese ale unor deținuți cu probleme în familie să le ducă alimente. La fața locului a descoperit o femeie cu 4 copii, care dormeau pe unde apucau.

Și-a zis că e puțin să ducă alimente și așa a cumpărat prima casa. Apoi a ieșit și tatăl din penitenciar și i-a găsit și lui loc de muncă.

Seria faptelor bune abia începea.

Un telefon târziu în seară îl anunța că o femeie și copiii ei trăiesc într-un grajd, sau că o familie a rămas fără casa în urma unui incendiu. Mitropolitul Banatului nu a așteptat să se facă ziuă.

Mama și copiii au fost mutați a doua zi din grajd într-o casă care aparținea cantorului bisericii din comună.

Nu demult a primit un telefon de la alt preot că arde casa unei familii. Și aici a găsit durere mare. Femeia, operată de cancer, bărbatul, pensionat pe caz de boală, un fiu, în străinătate la muncă, altul, la pușcărie.

Mitropolitul Banatului se gândește acum că are o misiune.

Mitropolitul Banatului Ioan Selejan a mers 4 luni de zile la București, la Ministerul Sănătății, pentru că la Timișoara să se construiască un Institut Oncologic, pe scheletul fostului spital ce se dorea regional. Până când se va împlini ceea ce ține de autoritățile publice, a demarat o altă acțiune: Am cumpărat o policlinică cu 35 de medici care printre altele asigură asistență pentru cei pe care îi vedem căzuți pe stradă.

Să fii patriot înseamnă să iubești, crede Mitropolitul Banatului, și să știi ce să pui pe cele două talere ale vieții.

Își dorește ca peste 100 de ani românii să fie ghidați de credința și dragoste de țară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă