Gesturi pentru a transmite cuvântul lui Dumnezeu. Slujbele sunt oficiate în limbaj mimico-gestual la o biserică din Timișoara. Binecuvântare din partea Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan
13 Februarie 2022, 23:13 (actualizat 13 Februarie 2022, 23:21)
(actualizat 13 Februarie 2022, 23:21) | Știrile TVR

Slujbe cu totul speciale la o biserică din Timişoara. Aici există un paraclis unde, în fiecare duminică, liturghia este oficiată în limbaj mimico-gestul pentru credincioşii cu deficienţe de auz. Biserica a renovat din fonduri proprii micul loc pentru rugăciuni, iar duminică a primit şi binecuvântarea Mitropolitului Banatului, Ioan Selejan.

Zeci de credincioși cu deficiențe de auz vin în fiecare duminică să participe la slujba ținută special pentru ei în Paraclisul Sfânta Maria al Bisericii ortodoxe din cartierul Iosefin.

Este un loc unic în Timișoara și în toată regiunea de vest.

De 20 de ani, unul dintre preoţii bisericii se îngrijeşte de acești enoriaşi.

În fiecare duminică, la biserica din Piața Sinaia au loc câte două slujbe simultan. Cea din biserica mare, şi cea oficiată prin limbajul semnelor în paraclisul de la demisol.

La sfinţire a fost o slujbă pentru toţi credincioşii, dar de obicei în paraclis preotul îşi asumă şi o altfel de slujire, fără cor, muzică şi clopote, doar prin gesturi prin care transmite rugăciunile şi cuvântul lui Dumnezeu.