Gheorghe Dincă a primit pedepse pentru toate faptele de care a fost acuzat – viol, crimă și trafic de persoane – în total 108 ani de închisoare. Familiile victimelor cer adevărul

24 septembrie 2022, 15:04

Bunica Luizei Melencu refuză să creadă că nepoata ei, dispărută în urmă cu 3 ani și jumătate, a fost ucisă.

Nici pedeapsa cu închisoarea de 30 de ani dată lui Gheorghe Dincă, și nici daunele morale pe care acesta ar trebui să le plătească nu pot șterge durerea familiei.

Gheorghe Dincă sau „Monstrul de la Caracal”, cum a fost numit, a fost judecat pentru răpirea și uciderea Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, și a Luizei Melencu, în vârstă de 18 ani.

La capătul unui proces care a durat 3 ani, Gheorghe Dincă a fost găsit vinovat pentru toate faptele de care a fost acuzat: crimă, viol și trafic de persoane. A primit pedepse pentru fiecare, în total 108 ani de închisoare.

Cele mai mari condamnări sunt pentru crime: câte 25 de ani pentru uciderea Luizei Melencu și a Alexandrei Măceșanu.

Gheorghe Dincă are 69 de ani, iar pedeapsa maximă pe care procurorii au putut să o solicite în cazul lui a fost de 30 de ani. Judecătorii au fost de acord.

Dubla crimă a șocat opinia publică.

Pe 14 aprilie 2019, Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, venise în Caracal să scoată o sumă de bani. Avea să se întâlnească cu Gheoghe Dincă și de atunci nimeni nu a mai știut nimic despre ea.

Trei luni mai târziu, dispărea și Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani. Și ea a avut ghinionul să se întâlnească cu Dincă. Acesta se oferise să o ducă cu mașina 10 kilometri. A doua zi, ea a reușit să sune la 112, anunțând că a fost răpită. Polițiștii nu au intervenit însă la timp. Dar căutările ei i-au adus pe anchetatori până în curtea lui Gheorghe Dincă.

În casa lui Dincă, anchetatorii au găsit un butoi metalic, iar sub el cenușă și fragmente de oase umane calcinate. Dincă a fost acuzat că le-a sechestrat şi le-a dus în casa lui, unde le-a violat şi apoi le-a ucis, arzând cadavrele în acel butoi de tablă.

Gheorghe Dincă ar fi cerut refacerea anchetei, pe motiv că ar fi fost amenințat de anchetatori.

În timpul cercetărilor, anchetatorii au colaborat și cu experți ai FBI. În rechizitoriu au stabilit că Dincă are un profil criminal atipic și multe detalii din acțiunile sale contrazic statisticile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite