Gheorghe Flutur este președinte interimar al PNL, după demisia lui Florin Cîțu. Pe 10 aprilie va avea loc congresul extraordinar pentru alegerea noului președinte

3 aprilie 2022, 08:32

Liberalii nu mai vor spectacol pentru alegerile interne și organizează un congres extraordinar în timp record – o saptamană. După demisia de sâmbătă a lui Florin Cîțu, interimar în fruntea PNL este acum Gheorghe Flutur, care va gestiona trecerea spre o nouă conducere. Nicolae Ciucă este cel mai vehiculat nume, dar acesta spune că nu a luat încă o decizie.

Două foruri de conducere s-au întrunit pentru a organiza în cel mai scurt timp congresul extraordinar. Liberalii vor să aibă un nou președinte într-o săptămână, în total contrast cu ceea ce au făcut acum un an, când campania internă a durat luni de zile. Gheorghe Flutur și Lucian Bode au preluat interimar funcțiile deținute de Florin Cîțu și Dan Vîlceanu.

Dezamăgiți de politica PNL din ultimele luni sunt și printre cei care l-au susținut pe Florin Cîțu.

Cei care vor să candideze la șefia PNL trebuie să și depună moțiunea până miercuri. Premierul Nicolae Ciucă ar avea susținerea celor mai multe filiale din țară și o cotă mare de încredere.

Nicolae Ciucă nu are nici vechimea în partid prevăzută de statut. E membru PNL de doi ani în loc de 5, dar se poate vota o derogare, artificiu de care au beneficiat și Klaus Iohannis și Florin Cîțu.

________________________________________

Consiliul Naţional va fi precedat de şedinţa Biroului Politic Naţional,  unde, potrivit lui Bode, va fi numit un preşedinte interimar al partidului, până la Congres.

Decizia convocării Consiliului Naţional al PNL a fost luată, vineri, într-o şedinţă a Biroului Executiv care s-a desfăşurat în sistem de videoconferinţă.

Florin Cîţu şi-a anunţat, sâmbătă, demisia din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

„Aş fi vrut să îmi prezint demisia în faţa colegilor mei. Nu s-a putut, nu au fost acolo, aşa că doar am înregistrat-o la partid. Din acest moment am demisionat din funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal”, a declarat Cîţu.

Şi secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, şi-a anunţat demisia, precizând că intenţionează să renunţe şi la funcţia de ministru al Investiţiilor.

„În zilele următoare, când voi avea posibilitatea să am o discuţie cu domnul Nicolae Ciucă, aş vrea, în urma acestei discuţii, să-mi înaintez demisia şi din funcţia de ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene având în vedere faptul că am plecat într-o echipă care, (…) ca orice echipă, se baza şi pe încredere (…). Sunt convins că, la momentul ăsta, nu mai putem vorbi de acest gen de încredere şi de coeziune de care e nevoie într-o echipă guvernamentală, aşa că voi avea o discuţie cu domnul prim-ministru şi voi face acest gest”, a afirmat Vîlceanu, la sediul PNL.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite