Gheorghiță: Undeva pe 25 noiembrie, așteptăm autorizarea vaccinului Pfizer pentru copiii din grupa de vârstă 5-11 ani

16 noiembrie 2021, 14:02

Ultimul calendar devansează termenul și ne așteptăm ca undeva la sfârșit de noiembrie să avem această autorizare pentru vaccinul de la compania Pfizer, mai exact foarte probabil că undeva pe data de 25 noiembrie, vom avea opinia Agenției Europene a Medicamentului. Iar pentru vaccinul de la compania Moderna care, de asemenea, a depus documentația se așteaptă să se acorde autorizarea, undeva la jumătatea lunii decembrie, a declarat Valeriu Gheorghiță, în conferința săptămânală de la Guvern.

Am demarat activitatea de organizarea a campaniei de vaccinare, la acest moment solicitările din fiecare județ, de înființare a unor cabinete de vaccinare în unitățile sanitare cu paturi sau ambulatorii care au secții sau compartimente de pediatrie, de asemenea în centrele de vaccinare unde există vaccin de la compania Pfizer, pentru vaccinarea persoanelor de peste 12 ani, vom organiza un cabinet de vaccinare care va fi destinat pentru grupa de vârsta 5-11 ani pentru că ne dorim să încurajăm vaccinarea întregii familii tocmai pentru a crea acea barieră de protecție imună a familiei. (…) De asemenea la cabinetele medicilor de familie va exista posibilitatea de vaccinare pentru copiii cu vârsta 5-11 ani, a mai spus medicul.

Pe lângă organizare este foarte important să avem dozele specifice pentru copii, ținând cont de faptul că vorbim de flacoane diferite, flacoane multidoză, cu zece doze. Vorbeam de o stabilitate la 2-8 grade timp de 10 săptămâni, în loc de patru săptămâni cât este la acest moment. Iar doza este de 10 micrograme, practic reprezintă o treime din doza de la acest moment, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

În ultimele 24 de ore 21 de mii 258 de persoane s-au vaccinat cu prima doză în România, aproape 45 de miii cu doza a doua şi peste 24 de mii 500 cu a treia doză. În total 13 mil 875 de mii 819 doze au fost administrate în ţara noastră de la începutul campaniei de imunizare

Cifre în creştere anunţate de autorităţi în privinţa evoluţiei pandemiei. Peste 4 mii de noi infectări cu SARS COV 2 au fost raportate de ieri pâna azi. Iar aproape 400 de bolnavi au murit din cauza complicaţiilor.

 

undeva pe 25 noiembrie vom avea vaccinul pentru copiii

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă