GhiDigital, episodul 13 | Recomandări de filme numai bune de văzut în zilele de vacanță

27 decembrie 2021, 15:24

Cine nu a văzut Die Hard, filmul care l-a transformat pe Bruce Willis în superstar? Eu vă recomand a patra pelicula din serie, apărută în 2007 și numită Live Free or Die Hard. Ne arată verde-n față în ce hal poate să fie deturnată infrastructura unei metropole dacă niște hackeri își pun mintea și laptopurile la treabă. Cu toate exagerările hollywoodiene de rigoare, scenariul e foarte plauzibil. De altfel sunt destule voci care susțin că ne aflam în plin război cybernetic.

Vă recomand și Transcendence. Filmul din 2014 nu e prea lăudat de critici, dar cred că pe fundalul unor imagini foarte bine compuse, povestea prin care o minte umană se poate refugia complet în lumea digitală este una captivantă. Aproape că te face să îți dorești un astfel de destin, măcar pentru senzația de superputere pe care o aduce protagonistului aceasta fuziune. E un film de văzut, ce mai!

Poate fi o entitate digitală un înlocuitor pentru un partener de viață? Așa, până în străfundul sufletului. Și cum ar evolua o astfel de relație? Oare cu ce deznodământ? Filmul HER din 2013, îi dă lui Joaquin Phoenix ocazia să facă încă un rol absolut memorabil. E păcat să spun mai multe aici, e un film de atmosferă pe mâna căruia vă recomand să vă lasați cu toată încrederea.

Am să închei lista cu ceva comedie. În 2006, Idiocracy propunea un scenariu aproape neverosimil în grotescul său, despre o Americă proiectată 500 de ani în viitor. Gustați părțile comice, dar percepeți și semnalele de alarmă trase de autor. Filmul este o perlă împachetată poate derutant în ambalaj de comedie ușoară.

Nu stiu dacă ați remarcat, dar 5 din cele 8 filme recomandate de mine sunt realizate de oameni care semnează și regia și scenariul. Asta aratî cât de mult au crezut acei cineaști în proiectul lor și în povestea pe care au vrut să o transmită. E cumva o garanție în plus a sufletului pus acolo.

Daca aveți propria lista de recomandări, o aștept în comentarii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite