Giorgiana Hosu, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, și fostă șefă DIICOT, a ieșit la pensie

Giorgiana Hosu
Giorgiana Hosu
1 iulie 2021, 16:16

Giorgiana Hosu a demisionat din funcţia de procuror-şef al DIICOT în septembrie 2020, după ce soţul său, fostul poliţist Dan Hosu, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul ‘Carpatica Asig’, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Pe 4 august 2020, Hosu a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului ”10 august” şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie. Decizia sa a fost însă invalidată de către judecători.

În octombrie 2019, ea a asigurat interimatul la şefia DIICOT, după demisia lui Felix Bănilă, care a plecat în contextul criticilor privind modul în care se desfăşura ancheta în cazul crimelor de la Caracal.

Giorgiana Hosu a ocupat funcţia de procuror-şef adjunct al DIICOT în perioada în care instituţia era condusă de Alina Bica.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai semnat și decretele de eliberare din funcţie a  încă 11 magistraţi, ca urmare a pensionării.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat eliberarea din funcţie pentru: Ioan Marius Lupea – judecător la Tribunalul Cluj, Mărioara Ignat – judecător, preşedintele Tribunalului Suceava, Ileana Gabriela Simion – judecător la Tribunalul Alba, Gheorghe Popovici – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, Anca-Mihaela Ţilimpea – procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Mihaela Cozmaciuc – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, delegată în funcţia de procuror şef Secţie urmărire penală la această unitate de parchet.

De asemenea, preşedintele Iohannis i-a eliberat din funcţie pe: Violeta Julieta Păun – procuror, procuror şef Secţie judiciară la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Maria-Cristina Muntean – procuror cu profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, Victoria Bîrsan – procuror, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, Carmen Nichita – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, Daniela Rădoi – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă