Giorgiana Hosu a demisionat din funcția de procuror-șef al DIICOT

24 septembrie 2020, 20:42

Potrivit unui comunicat al DIICOT, demisia procurorului şef „a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile.”

„Ministrul Justiţiei va susţine în continuare activitatea DIICOT, în limita competenţelor sale, solicitând tuturor procurorilor să îşi continue fără oprire sau rezerve activităţile profesionale din cadrul dosarelor pe care le instrumentează”, mai arată sursa citată.

Demisia vine după ce fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat astăzi la 3 ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Dan Hosu a fost șef al Serviciului de combatere a traficului cu migranți din cadrul Direcției de combatere a crimei organizate a IGPR. Și a fost trimis în judecată de procurorii DNA în februarie 2017, acuzat de trafic de influență, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității și dare de mită.

A fost achitat pentru două dintre acuzații, respectiv traficul de influență și darea de mită.

Președintele Klaus Iohannis a declarat ieri că o eventuală condamnare a soțului șefei DIICOT nu va rămâne fără urmări și „nu va aștepta să mişte alții rotiţe”.

Alături de Dan Hosu, au mai fost trimiși în judecată Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administrație al Carpatica Asig Sibiu, un alt polițist, Cătălin Marian Cataramă, și patronul unei firme, Ion-Sorin Tatu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite