Google marchează 8 martie cu un doodle care are ca subiect modurile în care femeile sprijină alte femei

Google 8 martie
Google 8 martie
8 martie 2023, 13:00

Doodle-ul reprezintă femei în poziţii de lider, femei care se alătură pentru a-şi susţine drepturile, femei care îngrijesc alte persoane sau femei care oferă sprijin esenţial în timpul maternităţii.

„Ştiu că experienţa completă a ceea ce înseamnă a fi femeie cu siguranţă nu poate fi surprinsă într-o singură imagine, aşa că sper că acest doodle este doar un punct de plecare pentru a reflecta asupra cât de largă, complexă, nuanţată şi puternică este noţiunea de feminitate”, a explicat Alyssa Winans, artistul care a ilustrat doodle-ul de 8 martie, conform unui comunicat al companiei remis, miercuri, Agerpres.
De-a lungul timpului, Google a celebrat prin doodle-uri diferite personalităţi feminine din România. Sursa citată reaminteşte care au fost româncele care au inspirat ilustraţia de prima pagină a Google.

Anul 2013 a fost centenarul Mariei Tănase, una dintre cele mai cunoscute voci ale României, supranumită de către Nicolae Iorga „Pasărea Măiastră a României”, căreia Google i-a dedicat un doodle pe 25 septembrie 2013.

Pe 10 noiembrie 2018, Google i-a dedicat un doodle Elisei Leonida Zamfirescu, la 131 de ani de la naştere. Elisa Leonida Zamfirescu a fost una dintre primele femei inginer din lume şi o personalitate importantă a ştiinţei şi ingineriei din România. Ea a absolvit Institutul Politehnic din Berlin, în 1912, iar apoi a revenit în România, unde a profesat în domeniul ingineriei.

Pe 4 mai 2021, la 95 de ani de la naşterea sa, i-a fost dedicat un doodle Getei Brătescu, artistă plastică, fotografă, eseistă şi scriitoare, considerată una dintre cele mai semnificative personalităţi în arta contemporană est-europeană. Ea a avut o carieră prolifică în care a dezvoltat desene, colaje, gravuri, tapiserii, fotografii, esee, filme experimentale şi performance-uri.

Elena Caragiani-Stoenescu a primit un doodle pe Google pe 13 mai 2022, la 135 de ani de la naşterea sa. Elena Caragiani-Stoenescu a fost reporter, corespondent de război şi prima femeie aviator din România. Născută la Tecuci, ea a primit licenţa de pilot la 27 de ani, după absolvirea Şcolii de Aviaţie Civilă din Franţa, fiind a 12-a licenţă internaţională de zbor acordată unei femei în istorie.

Google a dedicat prima pagină pe google.ro Ştefaniei Mărăcineanu pe 18 iunie 2022, la 140 de ani de la naştere. Ştefania Mărăcineanu este o personalitate marcantă a cercetării şi ştiinţei din România, recunoscută la nivel internaţional. Ea a studiat chimia şi fizica la Institutul Radium din Franţa, sub conducerea lui Marie Curie, şi s-a remarcat prin cercetările asupra radioactivităţii artificiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă