Facem turul expoziţiei Grădina Edenului a lui Ştefan Ungureanu de la Galeria H'art din Capitală. Felul în care foloseşte desenul impresionează. Lui Ştefan Ungureanu îi place să spună că face un desen augmentat. Sporeşte complexitatea suprafeţelor adăugând ici colo culoare. Expozitia e deschisă până în octombrie.
Câteva tablouri de mari dimensiuni aduc imagini mitice, plasate într-un spațiu atemporal. Aceasta ar fi Grădina Edenului, în viziunea lui Ștefan Ungureanu.
Titlul, spune el, e o metaforă care trimite la un mecanism matematic referitor la lucruri valabile de la începutul timpurilor.
Vedem repetitiv șiruri de oameni care urcă și cad, ruine, temple năpădite de vegetație.
O altă lucrare cu o scenă violentă, în care un ins e urmărit de alți doi, face o trimitere la Miorița, explică artistul.
Expoziția include și un exercițiu de autoportret, o experiență pe care artistul spune că n-o va relua pe viitor.
Un alt tablou reia fundalul atemporal, mitic, în care plasează un copac arzând. Miza ecologică e subînțeleasă, nu asumată intenționat, spune artistul.
Ștefan Ungureanu și-a făcut studiile la Universitea de Arte din București. A expus în țară și în străinătate, iar lucrările lui se găsesc în expoziția permanentă de la Muzeul de Artă Recentă și în colecția Muzeului de Artă Contemporană.