Grădina Zoologică din Bucov | Măsuri suplimentare pentru confortul locatarilor necuvântători. Parcul găzduiește 500 de animale, din aproape 50 de specii
31 Ianuarie 2023, 15:00 (actualizat 31 Ianuarie 2023, 15:05)
(actualizat 31 Ianuarie 2023, 15:05) | Știrile TVR

Confort sporit pentru locatarii Grădinii Zoologice din Bucov, județul Prahova. Odată cu răcirea vremii, cuștile în care stau animalale sunt încălzite. Alimentația a fost modificată, iar medicul veterinar vizitează mai des adăposturile, mai ales cele pentru specii exotice.

Răcirea accentuată a vremii a fost resimțită acut și de animalele de la Grădina Zoologică Bucov, de lângă Ploiești. Cel mai mult au de suferit speciile care provin din zone tropicale. Tocmai de aceea administrația parcului a impus măsuri suplimentare în această perioadă, care să asigure confortul locatarilor necuvântători.

Maimuțele din specia Pavian nu pot fi ținute în permanentă în cuști, pentru că au nevoie de mișcare, așa că au parte de un tratament preferențial.

Sunt însă și animale pentru care temperatura și zăpada din țarcuri reprezintă mediul ambiant perfect, pentru a zburda cât e ziua de lungă.

Jaguarul și tigrii sunt mândria grădinii zoologice de la Bucov, așa că medicul veterinar le monitorizează zilnic starea de sănătate.

Grădina Zoo de la Bucov găzduiește 500 de exemplare din aproape 50 de specii, pe o suprafață de 17 hectare, iar asta le oferă un spațiu generos animalelor. Adăposturile leilor și urșilor, spre exemplu, sunt cele mai mari din țară. Doar unul dintre ele măsoară 7.500 de mp.