Grecia, în zona roşie, de la 1 august. Turiştii nevaccinaţi care se întorc din insule trebuie să stea în carantină 14 zile. Excepţie fac copiii între 6 şi 16 ani

31 iulie 2021, 16:08

Aceşti turişti aşteaptă îmbarcarea spre Grecia pe aeroportul din Cluj Napoca. Sunt cu gândul mai degrabă la restricţiile pe care le vor avea de respectat la întoarcere decât la vacanţa pe care au plănui-o şi aşteptat-o în lunile în care părea că am scăpat de covid. Urmeaza un sejur in Zakynthos într-o ţară care tocmai a revenit pe lista roşie. Pentru cei nevaccinaţi asta înseamnă 2 săptămâni de carantină la revenirea în România.

E agitaţie şi pe aeroportul din Iaşi, unde zeci de turişti aşteaptă să urce în avionul care îi va duce direct în Skiathos. Cei mai mulţi s-au vaccinat atunci când au plătit vacanţa.

Minorii între 6 şi 16 ani scapă de carantină dacă prezintă la vamă un test covid negativ.

În ultimele săptămâni în Grecia au fost aproximativ 2 mii de cazuri covid 19 pe zi.

Acum, cu noi restricţii, agenţiile se tem că mulţi turişti vor renunţa la sejururi.

Insulele greceşti din sudul Marii Egee au fost marcate săptămâna aceasta cu roşu închis pe harta răspândirii coronavirusului: nu sunt recomandate alte călătorii în afara celor esenţiale în aceste zone. Practic, destinaţii favorite ale românilor – insulele Santorini, Rhodos şi Mykonos sunt pe această listă. Mulţi turişti s-au reorientat şi merg cu maşina în zona continetală.

În fiecare an, după 2016, peste un milion de români au vizitat Grecia. Cifrele au crescut până la aproape la 1,4 milioane de turişti în 2018 şi 2019.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite