Grecia așteaptă turiști: Restaurantele și cafenelele ar urma să se redeschidă pe 25 mai, iar hotelurile, după 1 iulie

19 mai 2020, 08:15

Altă dată pline de turiști în această perioada, insulele grecești sunt acum pustii din cauza pandemiei. Hotelierii sunt disperați, pentru că țin închis din noiembrie, când s a încheiat sezonul.

Organizația Mondială a Turismului estimează că vor fi cu 60 până la 80 la sută mai puțini turiști, la nivel global, pe fondul pandemiei COVID 19. Pentru Grecia e o mare lovitură, ținând cont că turismul reprezintă cam o treime din Produsul Intern Brut.

”E o situaţie fără precedent. Eu sunt a treia generaţie de hotelieri. Acest hotel e de 40 de ani proprietatea familiei mele. Este pentru prima oară când de Paşte a fost gol”, susține Notis Chaldaios, proprietarul unui hotel din Eghina.

Restaurantele și cafenelele ar urma să se redeschidă pe 25 mai, dar hotelurile nu mai devreme de 1 iulie.

”E un paradox: după carantină reluăm activitatea, localnicii şi turiştii vor circulă liber. Trebuie să vedem cum respectă fiecare persoană măsurile de igienă. Cu toţii trebuie să fim responsabili”, spune Yannis Zorbas, primarul localității Eghina.

”Vara această va fi total diferită. Sper că după reluarea curselor aeriene şi de feribot, să vină cât mai mulţi străini în Grecia”, spune un locuitor din Aegina Eleftheria Papadimitriou.

Potrivit estimărilor economice întocmite de Comisia Europeană, în acest an, Grecia va suferi probabil cea mai gravă recesiune din întreg blocul comunitar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia