Grecia impune purtarea măştii sanitare atât în interior, cât şi în exterior în perioada sărbătorilor

Covid-19
Covid-19
23 decembrie 2021, 14:13

„Sunt multe deplasări în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, iar mulţimile mari se adună în aer liber”, a declarat ministrul Sănătăţii, Thanos Plevris, reporterilor.

El a precizat că purtarea măştilor sanitare atât în interior, cât şi în exterior va fi obligatorie „începând de vineri, de la ora 04:00 GMT” până cel puţin pe 2 ianuarie.

Toate festivităţile publice de Crăciun şi Anul Nou sunt anulate, iar călătorii care sosesc în ţară sunt sfătuiţi să se testeze în a doua şi în a patra zi de la sosire, a adăugat ministrul.

El a precizat că în zilele următoare vor fi anunţate restricţii suplimentare privind activităţile de divertisment, sportive şi telemunca pentru perioada de după 3 ianuarie.

Coronavirusul a făcut peste 20.000 de morţi în Grecia, iar peste 600 de persoane infectate se află în prezent la terapie intensivă.

Guvernul nu a dat curs apelurilor experţilor în domeniul sănătăţii de a lua măsuri de protecţie suplimentare şi de a impune restricţii de circulaţie, chiar şi în rândul persoanelor vaccinate.

„Perioada Crăciunului este foarte importantă din motive religioase, sociale şi economice”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al guvernului, Giannis Economou.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

Grecia a oficiat prima căsătorie între persoane de acelaşi sex