Grecia: Noi proteste legate de vaccinarea obligatorie a angajaților din Sănătate. Mii de cadre medicale, concediate pentru că refuză imunizarea
03 Septembrie 2021, 12:44 | Știrile TVR

Angajaţii din sistemul de Sănătate din Grecia au ieşit din nou în stradă pentru a contesta obligativitatea vaccinării anticovid. Doar prima zi de la intrarea în vigoare a acestei măsuri, 6 mii de angajați au fost suspendați din funcție. Guvernul rămâne însă pe poziții și deja ia măsuri pentru reorganizarea sistemului.

Sute de angajați din Sănătate au demonstrat pe străzile Atenei, în timp ce sindicatele au anunțat o greva de 5 ore.

De la 1 septembrie, toți cei care lucrează în Sănătate trebuie să aibă cel puțin o prima doză de vaccin anti COVID.

În primele 24 de ore 6 mii au refuzat și au fost suspendați din funcție.

Potrivit sindicatelor, circa două mii dintre cele 10 mii de cadre medicale nevaccinate s-au programat pentru imunizare. Majoritatea sunt asistenți medicali și alt personal auxiliar.

În rândul medicilor, 95% sunt deja vaccinați. Guvernul elen este hotărât să aplice legea fără ezitare.

Ministerul Sănătății a demarat deja un plan de măsuri în vederea concedierilor masive. Printre acestea, redistribuiri de personal între spitale, unirea unor clinici şi departamente şi contractarea de personal provizoriu.

Salariații din Sănătate sunt a două categorie pentru care vaccinul anti COVID devine obligatoriu, după cei care lucrează în cămine de bătrâni.

Grecia raportează unui număr tot mai mare de infectări și cazuri grave, iar din cei aflați la terapie intensivă 99% sunt nevaccinati.