Grecia: Turiștii trebuie să completeze obligatoriu un formular online cu date personale

29 iunie 2020, 19:40

Completarea formularului este obligatorie pentru intrarea în Grecia până pe 31 august. Se poate face pe calculator sau pe telefonul mobil, cu 48 de ore înaintea deplasării.

Conține date referitoare la țară de origine, statele traversate înainte de a ajunge în Grecia și unde ai fost în ultimele 15 zile.

Informațiile întră într-o baza de date. Turiștii primesc un cod de bare pe baza căruia autoritățile stabilesc persoanele care vor fi supuse testului Covid.

Pe formular este menționată și o adresă unde turistul va aștepta rezultatele testului. În funcție de codul de bare, turiștii sunt îndreptăți spre ieșirea din frontieră sau spre spațiul de testare.

La punctul de trece a frontierei dintre Bulgaria și Grecia, Promachonas sunt instalate echipamente de testare pentru Covid. Prin această nouă procedura, autoritățile elene speră să limiteze cazurile de infectare în perioada sezonului estival, când țara a anunțat că primește turiști din întreagă lume.

Regulile sunt valabile și pe aeroporturi. De la 1 iulie toate zborurile internaționale sunt autorizate să aterizeze în Grecia. Tot de la această dată și Austria a anunțat noi măsuri de relaxare.

Austria refuză intrarea germanilor din districtul Gütersloh, unde s-a înregistrat un focar, fără test negativ pentru coronavirus. Decizia a fost anunțată cu 2 zile înaintea ridicării masive a restricțiilor impuse din cauza pandemiei.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia