Grecia va deschide sezonul turistic din 15 mai, confirmă premierul Mitsotakis
21 Aprilie 2021, 19:08 (actualizat 21 Aprilie 2021, 19:37)
(actualizat 21 Aprilie 2021, 19:37) | Știrile TVR

Grecia ar trebui să poată primi turişti din 15 mai, a confirmat miercuri premierul. Kyriakos Mitsotakis este încrezător că pandemia dă semne de stabilizare cu ajutorul campaniei de vaccinare.

"Vaccinurile, auto-testele şi vremea mai bună ne fac să fim încrezători că această aventură fără precedent se încheie", a declarat Mitsotakis într-o apariţie televizată.

Premierul grec a subliniat că incidenţa cazurilor este încă mare şi oamenii nu ar trebui să călătorească în weekend-ul de Paştele Ortodox, care începe pe 30 aprilie, relatează Reuters.

"Am spus că scopul nostru este un Paşte sigur şi o vară liberă", a mai amintit el.

Autoritățile elene au renunțat, începând de luni, la condiția intrării în carantină timp de șapte zile pentru turiștii din țările Uniunii Europene, inclusiv România.

Pentru a intra în țară, turiștii trebuie să fie vaccinați complet sau să aibă un test PCR negativ, făcut cu maximum 72 de ore înainte. Unii dintre cei sosiți pot fi testați aleatoriu.

Regulile sunt valabile și pentru turiștii care vin cu avionul, și pentru cei care intră pe cale terestră. Vămile de la granița cu Bulgaria, pe unde trec și românii, au program între orele 7 și 23.

Pe teritoriul Greciei, turiștii trebuie să respecte regulile introduse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, printre care purtarea măștii care să acopere gura și nasul.