Grindeanu: S-au reluat lucrările pe şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti. Stadiul fizic a ajuns la 42,74%
16 Februarie 2022, 10:07 (actualizat 16 Februarie 2022, 10:25)
(actualizat 16 Februarie 2022, 10:25) | Știrile TVR

Lucrările pe şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti, între Craiova şi Robăneşti (judeţul Dolj), au fost reluate, iar stadiul fizic a ajuns la aproape 43%, a notat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

"S-au reluat lucrările pe şantierul tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti, între Craiova şi Robăneşti (judeţul Dolj). Stadiul fizic al lucrărilor pe cei 17,70 km a ajuns la 42,74%, iar constructorul are mult de recuperat! Acum se pun la punct: terasamentele (în funcţie de condiţiile meteo), sistemul de scurgere a apei, poduri", a notat Grindeanu.

El a subliniat că circulaţia pe acest tronson trebuie deschisă anul acesta şi a atenţionat că va urmări stadiul lucrărilor.

"ATENŢIE! Circulaţia pe tronsonul 1 trebuie să fie deschisă anul acesta. Voi urmări stadiul lucrărilor! Aştept o mobilizare rapidă prin creşterea ritmului de lucru!", a adăugat şeful de la Transporturi.

Pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova - Piteşti lucrează firma italiană Tirrena Scavi care a început lucrările în 2019, iar în iunie 2021 a fost emisă ultima autorizaţie de construire, astfel încât constructorul să aibă front de lucru pe întreg traseul.