Groapă comună cu peste 400 de cadavre, la Izium. Zelenski: Bucha, Mariupol, acum, din păcate, Izium ... Rusia lasă moartea în urma ei
16 Septembrie 2022, 09:39 (actualizat 16 Septembrie 2022, 10:07)
(actualizat 16 Septembrie 2022, 10:07) | Știrile TVR

O groapă comună a fost descoperită în Izium, oraș recucerit de la ruși în urmă cu câteva zile, în cadrul contraofensivei ucrainene în estul regiunii Harkov.

"Vrem ca lumea să știe ce a provocat ocupația rusă", a spus el, fără a da detalii despre numărul de persoane îngropate sau cauzele morții lor. Ancheta a început, "mâine ar trebui să avem mai multe informații verificate și clare", a adăugat Zelenski în discursul său video.

Șeful poliției regionale Serghei Botvinov a declarat pentru Sky News că la Izium a fost descoperit un sit funerar cu aproximativ 440 de morminte.

Unii dintre morți au fost împușcați, alții au murit în bombardamente, a adăugat el.

 

 

Zelenski a comparat Izium cu orașele Bucha și Mariupol, care au devenit simboluri ale atrocităților invaziei rusești în Ucraina.

"Mâine vor fi jurnaliști ucraineni și internaționali în Izium. Vrem ca lumea să știe ce se întâmplă cu adevărat și la ce a dus ocupația rusă. Bucha, Mariupol, acum, din păcate, Izium ... Rusia lasă moartea în urma ei peste tot. Și trebuie să răspundă. Lumea trebuie să tragă Rusia la răspundere pentru acest război. Vom face tot ce putem pentru asta", a spus el.