Groapa de gunoi din vârful muntelui Mestecăniş, în valoare de 7 milioane de euro, fonduri europene, nefolosită din 2019

6 februarie 2022, 20:33

Construirea gropii de gunoi de pe Mestecăniş n-a fost privită cu ochi buni de localnici încă de la început, din 2007, când Consiliul Judeţean a ales acel loc, la o mie de metri altitudine. În ciuda opoziţiei, autorităţile au luat bani europeni şi, deşi e gata încă din 2019 stă nefolosită. Problemele sunt mai multe – inclusiv un dosar penal privind investiţia.

Groapa de gunoi nu are încă avizul integrat de mediu, astfel ca autorităţile judeţene au organizat o dezbatere publică, procedură obligatorie. Explicaţiile date localnicilor nu i-au înduplecat. Oamenii nu sunt de acord cu deschiderea depozitului de deşeuri. Se tem de poluarea aerului, a apei ceea ce va afecta turismul, dar şi creşterea animalelor în zonă.

Groapa de gunoi de pe Mestecăniş se întinde pe aproape 6 hectare de teren. A costat 7 milioane de euro, fonduri europene, bani care trebuie restituiţi, dacă depozitul nu va fi dat în folosinţă cât mai curând.

Depozitul ecologic de deşeuri din Pasul Mestecăniş face parte dintr-un proiect mai amplu în care intră şi groapa de gunoi din comuna Moara care funcţionează deja şi deserveşte tot judeţul.

Soarta depozitului din pasul Mestecăniş va fi decisă de instanţă, după terminarea cercetărilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă