Grup infracțional, destructurat la Cluj. Procurorii cer arestarea lui Vlad Obu, prieten al fraților Tate. Persoane recrutate prin metoda ”loverboy” erau obligate să producă materiale cu conținut sexual
14 Iunie 2023, 08:21 (actualizat 14 Iunie 2023, 15:46)
(actualizat 14 Iunie 2023, 15:46) | Știrile TVR

Procurorii cer arestarea lui Vlad Obu, un apropiat al fraților Tate, precum şi a altor trei indivizi, suspectaţi că făceau trafic de persoane. Cei patru au fost retinuţi în urma unor percheziţii făcute în București şi Cluj-Napoca.

Suspecții sunt acuzați de trafic de persoane și instigare publică. Unul dintre aceștia este Vlad Obu, un apropiat al fraților Tate.

Anchetatorii au pus sechestru pe trei autoturisme, iar la percheziții au ridicat telefoane mobile, laptopuri, un ceas de lux si peste 20.000 de lei.

Bănuiții ar fi creat un sistem prin care ar fi recrutat mai multe persoane pe care le-ar fi obligat să producă materiale cu conținut sexual, explicit, pentru o platformă online dedicată adulților sau să facă videochat. Persoanele vătămate ar fi fost recrutate prin metoda ”loverboy”.

Acestea ar fi fost agresate fizic şi psihic de membrii grupului. Mai mult, aveau tatuate numele sau chipurile membrilor din grup care se ocupau de exploatarea lor.

Până în prezent, au fost identificate 7 victime.