Gruparea de mercenari Wagner a început retragerea din Bahmut. Liderul grupului este căutat de FBI pentru activități frauduloase în Statele Unite. Rusia bombardează constant bazele ucrainene

25 mai 2023, 15:09

Prigojin a anunțat că retragerea a început în zori și va dura până la 1 iunie. Mercenarii din grupul Wagner se retrag în mod regulat, în grupuri mici.

Evgheni Prigojin a spus că armata ucraineană atacă pe flancuri şi încearcă să patrundă în Bahmut din lateral, astfel încât să încercuiască și să captureze sau să distrugă grupul Wagner.

Dacă operațiunea va reuși, forțele ucrainene se vor îndrepta către Zaporojie și Doneţk, iar alte grupări ar putea repeta atacul de la Belgorod.

Prigojin a criticat deseori conducerea armatei pentru că nu a ajutat grupul Wagner, în special cu muniție și transport aerian. Deși au reușit să ocupe orașul Bahmut, mercenarii au avut pierderi uriașe: peste 20.000 de victime.

”În primul rând ei luptă de mulţi ani. Sunt, probabil, cea mai experimentată armată din lume. În al doilea rând, îşi îndeplinesc sarcinile independent”, a declarat Evgheni Prigojin, fondatorul grupului Wagner.

Fondatorul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, este căutat de FBI pentru activitățile frauduloase din Statele Unite.

”Am auzit multe preocupări că Wagner şi alte grupări conectate cu el produc şi exploatează insecuritatea, subminează buna guvernare, jefuiesc ţări de bogăţia minerală, violează drepturile omului şi am auzit şi văzut asta mereu şi mereu”, a declarat Anthony Blinken, secretarul de stat al SUA.

În timpul nopții, Kievul a fost ținta unui puternic atac aerian, dar apărarea a reușit să doboare toate cele 36 de drone lansate de armata rusă.  Acestea ținteau infrastructura militară.

Din octombrie, Rusia lansează valuri constante de drone și rachete. Deși sunt mai lente, dronele sunt mai ieftine decât rachetele moderne.

Începând cu 2017, mercenari din grupul Wagner au fost trimiși în Republica Centrală Africană, Mozambic, Mali, Libia și în alte state din Africa, America de Sud sau Orientul Mijlociu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite