GUVERN | Premierul Florin Cîţu a prezentat proiectul de rectificare bugetară pentru 2021. Acesta prevede o creştere a veniturilor bugetului general consolidate cu 15,5 miliarde de lei

14 august 2021, 14:54

Veniturile bugetului de stat cresc cu 6,4 miliarde de lei, din care încasările din TVA cresc cu 3,2 miliarde de lei, iar accizele cu 1,5 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat cresc cu 9,9 miliarde de lei din care cheltuielile cu bunuri şi servicii cresc cu 1,6 miliarde de lei. Transferurile între între unităţile administraţiei publice1,5 miliarde de lei, iar alte transferuri, care nu sunt precizate, cresc cu 2,2 miliarde de lei

Ministerul Sănătăţii primeşte în plus 3,7 miliarde de lei, din care 1,9 miliarde de lei pentru lupta împotriva COVID-19.

Ministerul Finanţelor are în plus 3 miliarde de lei, Ministerul Dezvoltării primeşte încă 2,2 miliarde de lei, din care 2 miliarde de lei pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Ministerul Educaţiei are un plus de 964 milioane de lei, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene are un plus de 760 milioane lei, Ministerul Energiei are plus de 650 milioane de lei, Ministerul Transporturilor are un plus de 625 milioane lei.

SRI primeşte în plus 116 milioane de lei , Ministerul Economiei are un plus de numai 40 milioane lei.

Ministerul Muncii are un minus de 2,7 miliarde de lei ca urmare a reducerii sumelor necesare echilibrării bugetului de asigurări sociale de stat cu 3,3 miliarde de lei, ca urmare a creşterii veniturilor acestui buget.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite