Guvern: Furnizarea energiei electrice și a gazului este asigurată pentru serviciile esenţiale şi consumatori în sezonul rece

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
4 ianuarie 2022, 07:42

În privința prețurilor la energie și gaze, vin vești bune de pe piețele europene, acolo unde se stabilesc tarifele pe care le plătim în calitate de consumatori. Pentru că iarna se dovedește a fi blândă și sunt livrări de gaz lichefiat – sunt nave care se îndreaptă spre continent – presiunile și temerile legate de aceste resurse în sezonul rece s-au redus și începe să e reducă și prețul gazelor după creșterea explozivă din toamnă. Autoritățile au luat decizia de a plafona prețurile până la finalul lunii martie și de a compensa o parte din costuri astfel încât oamenii să fie afectați mai puțin.

Guvernul a dat asigurări că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori. Sunt asigurate și cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate pentru consumatorii casnici,dar și pentru instituțiile importante precum spitalele.

Asigurările Guvernului vin în contextul în care anumite voci din zona ONG-urilor spun că, în februarie, când se înregistrează un vârf de consum și cererea este foarte mare am putea avea probleme de furnizare.

Premierul Nicolae Ciucă a avut marţi, la Palatul Victoria, o reuniune de lucru privind stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluţiilor sectorului energetic în România.

La şedinţa de lucru a participat vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul al Transporturilor, precum şi miniştrii Energiei, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Florin Spătaru, Afacerilor Interne, Lucian Bode.

De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai companiilor Transelectrica, Transgaz, Romgaz şi ai Ministerului Mediului.

Discuţiile au vizat stadiul pregătirilor pentru sezonul de iarnă, din perspectiva evoluţiilor sectorului energetic în România.

„Din analiză, a rezultat că furnizarea energiei electrice este asigurată atât pentru serviciile esenţiale, cât şi pentru consumatorii casnici şi alte categorii de consumatori. În privinţa furnizării de gaze, sunt asigurate cantităţile de gaz pentru funcţionarea aprovizionării în condiţii de normalitate”, se menţionează în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite