Guvernatorul statului New York dorește evenimente sportive fără public

Andrew Cuomo
Andrew Cuomo
27 aprilie 2020, 08:51

„Dorim să permitem sportului să reînceapă, pentru ca oamenii să aibă o activitate de urmărit la televizor”, a explicat Andrew Cuomo în cursul conferinţei sale de presă zilnice.

„Ce sporturi pot funcţiona fără public? Ce sporturi pot fi viabile economic fără să vândă locuri pe stadioanele lor sau în sau în sălile lor? Nu este meseria mea. Nu cunosc datele financiare”, a subliniat Andrew Cuomo, care i-a îndemnat pe conducătorii sportivi, cu care a discutat anterior, „să fie creativi” şi să „încerce să găsească o soluţie”.

Toate ligile şi campionatele sportive, indiferent că sunt profesioniste sau pentru amatori, sunt în prezent oprite în Statele Unite de la jumătatea lunii martie, cu câteva excepţii foarte rare.

World Wrestling Entertainment (WWE), principalul organizator al întâlnirilor de catch, a fost autorizat să opereze în Florida.

Mai multe hipodromuri americane, în special în Florida, continuă de asemenea să organizeze curse, însă fără public.

Niciunul dintre marile campionate sportive din Statele Unite nu au anunţat deocamdată o dată de reluare a competiţiilor lor.

Potrivit lui Andrew Zimbalist, profesorul de economie sportivă la Smith College din Massachusetts, fiecare mare ligă americană atrage minimum 40% din veniturile sale din vânzarea de bilete.

Însă, în cazul tuturor celorlalte campionate şi ligi din Statele Unite, cifra de afaceri provenită din vânzarea biletelor este sensibil mai ridicată, în condiţiile în care sumele primite pentru drepturile de difuzare sunt mult mai scăzute.

 

 

 

sursa/agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă