Guvernul a decis închiderea școlilor primare din Londra. Copiii ar fi trebuit să se întoarcă în bănci luni. Autoritățile din Germania se pregătesc să extindă carantina după 10 ianuarie

2 ianuarie 2021, 19:54

Guvernul britanic a decis să închidă toate școlile primare din Londra, după ce ministrul de resort a primit mai multe notificări din partea reprezentanților unor zone din Londra.

Rata infectării a crescut din nou, așa că se va învăța online.

Cu 3 zile în urmă, programul viza doar amânarea reluării învățământului față în față pentru școala gimnazială.

Situația este relativ confuză la nivel național, iar pe site-ul guvernului apar precizări actualizate în ce regiuni școlile se deschid și unde se închid.

Liderul unui sindicat din domeniu a cerut un tratament unitar la nivel național pentru următoarele două săptămâni, în privința situației școlilor.

Între timp, profesorii din Liverpool au stat la coadă să se testeze înaintea începerii cursurilor.

Spitalele din Londra, dar și din alte regiuni din Marea Britanie sunt arhipline, iar personalul este suprasolicitat. Sunt peste 50.000 de cazuri de infectare raportate zilnic.

Și în Germania situația rămâne încordată, iar autoritățile se pregătesc să extindă carantina după 10 ianuarie. Sistemul de sănătate are nevoie de un respiro, a declarat liderul unui sindicat al medicilor.

În Franța au intrat în vigoare noi restricții de circulație. Interdicțiile de deplasare se aplică de la ora 18.00, și nu de la 20.00, că până acum. Măsura este valabilă în 15 departamente din Franța. Dacă numărul cazurilor de COVID va continua să crească, restricțiile vor fi extinse.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă