Guvernul ia în calcul înființarea unei companii de stat, sub umbrela CEC, care să emită polițe RCA

7 februarie 2022, 18:50

Falimentul City Insurance din toamna anului trecut a scumpit masiv polițele RCA plătite de șoferi și a dus la cheltuieli mari din Fondul de Garantare pentru despăgubirea clienților companiei. S-au plătit aproape 50 de milioane de lei, dar, pentru că încă vin solicitări ASF, a decis să majoreze contribuția asiguratorilor de la 1% la 2,5%.

Șoferii, amatori sau profesioniști, se tem că măsura va fi folosită pentru a justifica alte scumpiri și cer înființarea cât mai rapidă a unei companii de stat care să vândă RCA.

Criza prețurilor RCA a fost discutată și în ședința conducerii PNL. Sunt așteptate soluții atât de la ASF, cât și de la guvern.

Statul are în acest moment o companie de asigurări, Exim Asig, care oferă însă servicii doar pentru persoanele juridice și care nu are în portofoliu polițe RCA.

Ministerul Finanțelor și-a dat acordul pentru ca CEC Bank, alături de Eximbank, să poată emite polițe de asigurare. CEC se va ocupa de înființarea noii companii și de obținerea avizelor necesare, demers care se estimează că va dura 6 luni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite