Guvernul obligă furnizorii de energie să recalculeze facturile greșite. Vor fi mărite cotele de consum până la care clienții casnici vor primi preț redus
19 Ianuarie 2022, 18:36 (actualizat 19 Ianuarie 2022, 20:36)
(actualizat 19 Ianuarie 2022, 20:36) | Știrile TVR

Guvernul obligă furnizorii de energie să recalculeze facturile greșite, fără compensări și plafonare, care au fost trimise populației. Protecția consumatorului a dat deja amenzi de 645 de mii de lei tocmai pentru acest lucru. În plus, guvernul vrea să mărească mai mult cotele de consum până la care clienții casnici vor primi preț redus. Iar reducerea ar putea fi de 40 la sută, nu doar 33%, pentru cine se încadrează în aceste cote.

O familie din Drobeta Turnu Severin a primit o factură de aproape opt mii de lei pentru doar 4 zile de consum de gaze. Oamenii au rămas fără cuvinte: s-au gândit inclusiv la faptul că vor fi puşi să îşi vândă casa pentru a plăti factura la gaze. Apoi s-a descoperit că este o eroare: familia a consumat de zece ori mai puțin decât apare pe factură.

La Suceava, factura la gaze pe decembrie, primită de Muzeul Bucovinei, este de 30 de mii de euro. De 4 ori mai mult decât în urmă cu un an.

Și școlile din oraș au primit facturi uriașe. Primarul vrea să renegocieze cu furnizorii.

Guvernul vrea să mărească şi cotele de consum până la care se va aplica reducerea acordată de stat.

Limitele de consum ar putea fi crescute pentru cele 5 luni de iarnă, noiembrie-martie, de la 1000 la 1500 de metri cubi de gaze.