Guvernul solicită investigarea oricăror forme de intimidare a jurnaliștilor. Reacția vine după declarațiile Emiliei Șercan

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă
5 aprilie 2022, 09:48

După ce jurnalista Emilia Şercan a susţinut într-o postare pe Facebook că este supusă unor „acţiuni de discreditare şi intimidare”, premierul Nicolae Ciucă solicită, prin purtătorul de cuvânt al Guvernului,  autorităţilor competente ca orice formă de intimidare a jurnaliştilor să fie investigată, iar vinovaţii traşi la răspundere.

Guvernul României susţine total libertatea presei. România este o ţară democratică, în care dreptul la informare şi libertatea de expresie sunt sacre. Premierul Nicolae Ciucă solicită autorităţilor competente ca orice formă de intimidare a jurnaliştilor sa fie investigată, iar vinovaţii traşi la răspundere„, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Procurorul General a anunțat, într-un comunicat, că i-a trimis îndrumări scrise procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 care anchetează acest dosar în care jurnalista Emilia Șercan face acuzații extrem de grave.

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, i-a solicitat, luni, premierului Ciucă să nu mai blocheze investigarea acuzaţiilor la adresa sa privind plagierea tezei de doctorat, după ce jurnalista Emilia Şercan a susţinut într-o postare pe Facebook că este supusă unor „acţiuni de discreditare şi intimidare” după data de 18 ianuarie, când „a dezvăluit că teza de doctorat a premierului este plagiată”.

Jurnalista Emilia Şercan susţine că a primit mesaje de ameninţare după ce, la începutul anului, a publicat o anchetă prin care acuza că teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă este în parte plagiată. Jurnalista consideră că există o „operaţiune de kompromat împotriva sa” si reclamă că poze personale au ajuns pe site-uri pentru adulți. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ameninţare şi un altul pentru violarea vieţii private.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite