Guvernul ungar a declanșat o consultare publică sub denumirea "Să oprim planul lui Soros!"
04 Octombrie 2017, 11:00 (actualizat 04 Octombrie 2017, 12:28)
(actualizat 04 Octombrie 2017, 12:28) | Știrile TVR

"Să oprim planul lui Soros!" Sub acest nume Guvernul Ungariei a început o consultare publică. Oamenii trebuie să spună dacă sunt de acord sau nu cu primirea imigranților și deschiderea granițelor. Guvernul de la Budapesta susține că toate cerințele Comisiei Europene în aceste privințe nu sunt altceva decât ideile miliardarului american, de origine maghiară, care subminează democrația în Ungaria și în restul Europei.

Maghiarii cu drept de vot primesc prin poștă un formular cu șapte enunțuri, fiecare dintre ele urmat de întrebarea "Sustineți Planul lui Soros?" Textul sugerează că Bruxelles-ul aplică planul lui Soros de a împânzi Europa cu musulmani, pentru a distruge statele Uniunii Europene.

George Soros vrea să trimită cel puţin un milion de refugiaţi pe an pe teritoriul UE, inclusiv în Ungaria. Susţineţi planul lui Soros?

Geore Soros vrea să desfiinţeze frontierele în statele UE, inclusiv în Ungaria, pentru a deschide graniţele pentru imigranţi. Susţineţi planul lui Soros?

Dedesubt sunt două căsuţe și trebuie bifat unul dintre răspunsuri: DA sau NU.

Guvernul a declanșat o campanie publicitară pe tema acestei consultări, cu spoturi la televiziunea publică și spațiu de reclamă cumpărat în presa scrisă.

"Urmărim această consultare. Aşa cum vă amintiţi, a mai fost o consultare şi noi am reacţionat. Ne rezervăm dreptul să reacţionăm şi de această dată, la momentul cuvenit", a declarat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Alte puncte din chestionar acuză Bruxelles-ul și pe Soros că atacă politic țările care nu vor să primească refugiați și că încearcă să le pedepsească. Ori că statele membre sunt forțate să plătească milioane de euro pe an pentru a-i asista social pe migranți. Consultarea publică se încheie pe 24 noiembrie.