Guvernul Ungariei a prezentat la Bruxelles detalii privind măsurile anticorupție înaintate Parlamentului, în încercarea de a evita pierderea a miliarde de euro fonduri europene

20 septembrie 2022, 21:56

Guvernul Ungariei a prezentat la Bruxelles detalii privind măsurile anticorupție înaintate Parlamentului. Chiar dacă neoficial, la reuniunea miniștrilor Afacerilor Europene de la Bruxelles, situația din Ungaria a fost intens evocată.

Într-un gest fără precedent, Comisia Europeană a recomandat suspendarea fondurilor pentru Ungaria din cauza problemelor de corupție și a nerespectării principiilor statului de drept.

Judit Varga, ministrul Justiţiei, Ungaria: Perioada de vară a fost constructivă, am găsit soluţii. Ungaria a propus 17 măsuri, pentru a elimina toate îngrijorările legate de îndeplinirea condiţiilor. Comisia Europeană le-a aprobat. Aşadar, acum, Ungaria e pe deplin angajată în aplicarea acestor măsuri, menite să protejeze şi să îmbunătăţească lupta împotriva corupţiei şi să protejeze bugetul european„.

Bruxellesul a stabilit de asemenea o serie de cerinţe pe care Ungaria trebuie să le îndeplinească pentru a accesa finanţarea.

Între altele, Ungaria va modifica legislația referitoare la cooperarea cu OLAF în marile anchete privind fondurile europene. De asemenea, se modifică legislația privind licitațiile pentru contracte publice, astfel încât să se reducă riscul conflictului de interese.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite