Hackerii ruşi încearcă să fure informaţii privind dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID-19

Atacuri cibernetice
Atacuri cibernetice
17 iulie 2020, 09:11

Grupul de hackeri susţinut „aproape sigur” de Rusia încearcă să fure cercetările privind vaccinurile legate de COVID-19 din Canada, Statele Unite şi Marea Britanie, au anunţat agenţiile de informaţii din cele trei ţări.

Compania de securitate a comunicaţiilor (CSE) din Canada, responsabilă cu informaţiile externe, a transmis că APT29 – cunoscută şi sub denumirea de Cozy Bear and the Dukes – se află în spatele atacurilor.

Grupul a mai fost acuzat că a piratat mail-urile Comitetului Naţional Democrat înainte de alegerile din 2016 din SUA.

APT29 „funcţionează aproape sigur ca parte a serviciilor de informaţii ruseşti”, a spus CSE într-o declaraţie publicată joi dimineaţă în coordonare cu omologii săi internaţionali.

„Este probabil ca APT29 să continue să vizeze organizaţiile implicate în cercetarea şi dezvoltarea vaccinului COVID-19″, au mai transmis agenţiile de informaţii ale celor trei ţări vizate.

Şeful centrului de securitate cibernetică din Marea Britanie, Paul Chichester, a declarat că aliaţii „condamnă aceste atacuri josnice împotriva celor care lucrează pentru combaterea pandemiei coronavirusului”.

Agenţia de ştiri rusă RIA a transmis că purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitry Peskov, a negat acuzaţiile, despre care a spus că nu sunt susţinute de dovezi concrete.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite