Credincioşii catolici sărbătoresc Rusaliile, sau pogorârea Duhului Sfânt peste sfinții apostoli

30 mai 2020, 18:55

Aşa arăta anul trecut și, de altfel, în aproape fiecare an, locul unde se strâng credincioșii catolici de Rusalii. Dar anul acesta la Şumuleu Ciuc nu sunt prea mulți pelerini. Un pictor de 66 de ani din Joseni care a parcurs pe jos 50 de kilometri a vrut neapărat să ajungă la catedrala. A dus cu el și rugăciunile celorlați credincioși. Pe crucea de mesteacãn purtată în mâini a strâns zeci de panglici cu mesaje.

Mesajele de pe panglici conţîn rugãciuni de sãnãtate, de întãrire a credinţei, dar şi mesaje de dragoste cãtre Fecioara Maria. Bărbatul le-a dus cu bine, deși prin frig și ploaie până la Şumuleu Ciuc. În curtea catedralei de acolo s-au strâns câteva sute de pelerini care au ascultat slujba.
Ordinul Franciscanilor, organizator al evenimentului, i-a rugat pe credincioși că anul acesta sã participe la procesiune doar cu sufletul. Steagul sfânt al Şumuleului a fost purtat dimineaţa, pânã la altarul în aer liber, de unde se oficia în mod obişnuit liturghia. Slujba de Rusalii din catedrala franciscanã de la Şumuleu-Ciuc, unde se aflã statuia fãcãtoare de minuni a Maicii Domnului a fost transmisã online.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă