Haită de câini la capela unde a fost depusă Ana Oroș. Chemați să captureze maidanezii, angajații ASPA au venit târziu și nu au mai găsit niciun câine

26 ianuarie 2023, 13:03

Adăpostul haitei de câini este chiar Cimitirul Giulești-Sârbi, acolo unde a fost depus trupul Anei Oroș Daraban, femeia ucisă de animalele fără stăpân în Sectorul 6 al Capitalei. Și pe strada din apropierea capelei își fac veacul alți maidanezi.

Polițiștii locali au sunat la ASPA pentru a semnala acest fapt, dar după cinci ore nu venise încă niciun echipaj.

Într-un târziu și-au făcut apariția și hingherii, însă toți maidanezii s-au refugiat în cimitir, iar angajații nu au mai putut interveni, pe motiv că nu au voie să intre pe o proprietate privată. Împietrite de durere, rudele Anei Oroș, care o plângeau pe femeia ucisă de câini, sunt revoltate de situație.

Sorin Daraban, fostul soț al Anei Oroș Daraban: Asta este realitatea la care fiecare dintre noi e confruntat. Autoritățile și instituțiile trebuie să-și facă treaba și, dacă mai există o decență de onoare în România asta, autoritățile știu ce au de făcut, vinovații trebuie să răspundă.

În ultimele zile, pe seama acestei tragedii, Primăria Sectorului 6 și reprezentanții ASPA, din subordinea Primăriei Generale, au declanșat un adevărat război. Se acuză reciproc și își pasează responsabilitățile în privința gestionării problemei câinilor comunitari. Dar, deocamdată, nu există vinovați.

Lucian Băgia, purtător de cuvânt, Asociația Chinologică Română: Este clar că întreg sistemul trebuie reformat. Pe termen scurt nu se poate face decât să se prindă cât mai repede acei câini care sunt pe străzi, iar cetățenii să fie conștienți să nu își mai elibereze proprii câini. Trebuie dimensionate în mod corespunzător entitățile care acționează pentru protecția cetățeanului.

Ana Oroș este a treia treia persoană ucisă de maidanezi pe teritoriul Capitalei, după micuțul Ionuț Anghel, de patru ani, în 2013, și cetățeanul japonez Hajime Hori, în 2006.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

O haită de câini și-a gasit adăpost chiar și în apropierea capelei unde a fost depus trupul neînsuflețit al femeii. Deși polițiștii locali au sunat în jurul orei 9 la ASPA ca să semnaleze acest lucru, până la ora 12 nu sosise niciun echipaj.

În ultimele zile, au avut loc mai multe acuzații, în jurul acestei tragedii, între Primăria Sectorului 6 și ASPA, mai exact cei de la primărie îi acuză pe hingheri că nu vin de fiecare dată când sunt solicitați, iar reprezentanții ASPA spun că polițiștii locali nu îi ajută atunci când maidanezii se refugiază pe proprietăți private.

Ana Oroș a fost sfâşiată de câini, sâmbătă, în timp ce alerga în apropierea Lacului Morii din sectorul 6. Şocant este că aceeaşi femeie fusese victima unui atac al câinilor exact în acelaşi loc, cu aproximativ 10 luni în urmă. Femeia va fi înmormântată vineri, la Baia Mare, orașul natal.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite