Haos la Kabul. Sute de oameni au protestat față de regimul taliban, care a anunțat un guvern interimar. Şeful diplomaţiei americane și seful Pentagonului, discuții la Doha
07 Septembrie 2021, 21:14 | Știrile TVR

Şeful diplomaţiei americane și seful Pentagonului discută la Doha evoluțiile din Afganistan cu lideri din Qatar, țară care a devenit un interlocutor important al talibanilor. Între timp la Kabul s-au auzit focuri de armă. Talibanii au anunțat câteva nume ale noului guvern interimar.

Haos la Kabul, unde sute de oameni au protestat față de regimul taliban și față de ingerința Pakistanului, considerat un aliat apropiat. Luptători talibani au intervenit imediat cu focuri de armă trase in aer. La demonstrație au participat și femei, care nu vor să fie excluse din viața publică.

La Kabul, studenții au revenit în sălile de curs. La o universitate, femeile sunt separate de bărbați prin perdele sau bariere din scânduri.

Drepturile femeilor după instalarea talibanilor la putere, reprezintă unul din criteriile monitorizate de țările occidentale în perspectiva unor eventuale discuții legate de recunoașterea noii puteri.

Noul guvern interimar de la Kabul prinde contur. Talibanii au anunțat numele premierului- Mohammad Hassan, al vicepremierului Ghani Baradar, iar portofoliul de la Interne va fi ocupat de un militant căutat de FBI, potrivit BBC.

La Doha au ajuns șeful diplomației americane și șeful Pentagonului, pentru discuții cu înalți responsabili din Qatar despre situația din Afganistan.