Harta mortalității infantile. Tulcea este județul în care mor cei mai mulți copii sub un an

Nou născut
Nou născut
3 noiembrie 2020, 14:58

Medicii neonatologi cer suplimentarea de echipamente medicale, cu predilecție incubatoare, în maternități și în Secțiile de Terapie Intensivă, reorganizarea de spații speciale pentru cazurile de COVID-19 și alocarea de personal, relevă datele unei consultări făcute de Organizația Salvați Copiii în perioada ianuarie-septembrie.

Pentru maternități, necesarul de incubatoare închise este în creștere în contextul pandemic, acestea fiind singurele mijloace de izolare a nou-născuților.

„Suntem într-un nou moment de presiune asupra sistemului medical și trebuie să ne concentrăm eforturile pentru întărirea spitalelor, pentru ca medicii să aibă la dispoziție aparatură performantă. Este dificil pentru un medic să știe că viața unui nou-născut depinde de un incubator care e ocupat de un alt prematur, care, și el, luptă pentru viață”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președintele Executiv Salvați Copiii România.

Conform statisticilor realizate în baza datelor furnizate de INS, județele unde mor cei mai mulți copii sub un an sunt Tulcea, Mehedinți, Constanța și Vrancea. La polul opus sunt București, Ilfov, Iași, Dâmbovița și Covasna. Pentru comparație în Tulcea rata mortalității infantile este 15,6 la mia de copii născuți vii, în timp ce la București este de doar 2,8%.

 

 

sursa mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite