Hristos s-a născut. Credincioșii au mers dimineață la slujba de Crăciun
25 Decembrie 2018, 13:47 (actualizat 25 Decembrie 2018, 15:24)
(actualizat 25 Decembrie 2018, 15:24) | Știrile TVR

Sute de credincioşi din Capitală şi-au început ziua Naşterii Domnului la Patriarhie, unde au ascultat slujba specială de Crăciun.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală, în prezenţa a sute de credincioşi care au venit să sărbătorească Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos.

Patriarhul Daniel a reamintit semnificaţia duhovnicească a întrupării Domnului.

Sărbătoarea Naşterii Domnului ne descoperă iubirea nesfârşită şi mai presus de înţelegere a lui Dumnezeu faţă de oameni”, a spus Patriarhul României.

Pruncul Iisus „Sfinţeşte natura întreagă pentru că de aceea a venit: să sfinţească lumea şi să o prezinte ca dar lui Dumnezeu Tatăl după ce o sfinţeşte în modul desăvârşit prin jertfa Sa pe cruce”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Preafericitul Părinte a vorbit despre taina iubirii şi despre sacrificiul lui Iisus Hristos, dar şi despre darurile primite de Fiul Domnului de la cei trei magi, ca simboluri ale celor pe care creştinii ar trebui să le aducă Pruncului Iisus: aurul faptelor bune, tămâia rugăciunii şi smirna trecerii de la păcat la virtute prin pocăiţă.