Hypermarketurile fac culoare separate pentru clienţii care nu au certificatul verde

29 octombrie 2021, 16:51

Problemele au apărut în cazul hypermarketurilor din incinta marilor centre comerciale acolo unde au acum acces doar clienţii care prezintă certificatul verde. Reprezentanţii marilor reţele comerciale cer autorităţilor acceptul astfel încât şi clienţii nevaccinaţi să poată intra în hypermarketurile din malluri.

Solicitarea marilor reţele comerciale vine în contextul în care un hypermarket din Cluj-Napoca a fost amendat pentru că a permis accesul persoanelor nevaccinate pe un culoar separat. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a venit cu precizări.

Raed Arafat: Intrările separate direct în magazinul alimentar sunt clare. Deci cu condiţia ca de acolo să nu ajungi la cinematograful din amplasamentul respectiv. (…) Dacă intri într-o zonă unde sunt şi alte magazine şi este deja complex comercial cum e un mall, acolo controlul certificatului verde se face la intrare.

În Bucureşti, unele hypermarketuri care funcţionează în incinta propriilor centre comerciale au amenajat deja culoare separate pentru clienţii care nu au certificatul verde.

Unele hypermarketuri permit accesul persoanelor nevaccinate prin intrări separate de restul centrului comercial. De exemplu, clienţii care nu au certificatul verde pot folosi un culoar care în mod normal era destinat doar pentru accesul angajaţilor.

Circulaţia clienţilor e dirijată şi după casele de marcat. Au voie în restul centrului comercial doar persoanele care prezintă din nou codul QR. Persoanele nevaccinate sunt direcţionate pe un culoar separat în afara centrului comercial.

Reprezentanţii marilor reţele comerciale consideră că în lipsa unor acord din partea autorităţilor se creează discriminare între magazinelor alimentare din incinta centrelor comerciale şi cele din afară, unde e permis şi accesul persoanelor nevaccinate.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite