IAȘI | Adopția, proceduri simplificate pentru viitorii părinți. Numărul copiilor adoptați a crescut cu aproape 50%

23 februarie 2021, 10:18

În urmă cu patru ani şi jumătate Elena a adoptat o fetită de patru ani şi jumătate. Recent s-a întors la Serviciul de Adopții pentru a-i aduce fiicei sale acasă și o surioară. Acum mezina, care are 2 ani şi jumătate, este integrată în noua familie. Elena spune că procedurile s-au mai simplificat și îi sfătuiește pe cei care vor să devină părinți adoptivi să se înarmeze cu răbdare.

Șefa Serviciului de Adopţii, din cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, crede că numărul copiilor adoptaţi va creşte începând cu 26 martie. Atunci se elimină din procedura de adopție identificarea rudelor de până la gradul al IV-lea, iar valabilitatea atestatului de familie adoptatoare va fi prelungită de la doi la cinci ani. Rămân în vigoare evaluările pentru părinți.

În judeţul Iași se află în grija asistenților maternali 1.100 de copii care ar putea fi infiați. Pentru 233 dintre ei sunt deja demarate procedurile, iar specialiștii serviciul ieşean pentru adopţii speră ca, până la sfârșitul anului, acești minori să fie deja integrați în noile familii.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite