IAȘI | Testați de coronavirus pe cont propriu, acasă. Specialiștii spun că există pericolul ca rezultatul să nu fie interpretat corect, iar oamenii să ajungă cu complicații în spital

22 februarie 2021, 10:35

Mulți ieșeni au ales, în ultima perioadă, să comande de pe internet teste rapide antigenice nazale sau de detectare a anticorpilor. În mod normal, acestea ar trebui folosite doar de către medici și interpretate tot de aceștia. O testare greșită făcută acasă și o interpretare eronată a rezultatului, pot duce la situații nedorite.

Specialiștii atrag atenția că unele persoane pot avea test negativ și de fapt să fie infectate cu Sars CoV2. Altele, care au test pozitiv, aleg să nu anunțe Direcția de Sănătate Publică , nu se face anchetă epidemiologică și își pun astfel în pericol apropiații. Testele rapide antigenice sunt folosite încă din noiembrie anul trecut de către personalul din UPU pentru a-i putea tria pe cei care vin cu diverse probleme de sănătate la spital.

La o simplă căutare pe internet diverse site-uri comercializează teste rapide antigenice nazale sau de detectare a anticorpilor. Deși par simplu de folosit, medicii spun însă că ele trebuie făcute sub supravegherea specialistului și interpretate de către acesta. Există însă persoane care le cumpăra și le folosesc.

Specialiștii spun că există pericolul că rezultatul să nu fie interpretat corect, iar oamenii să ajungă cu complicații ale Sars CoV2 în spital.

De la începutul campaniei de vaccinare, la nivelul județului Iași s-au imunizat aproape 73 000 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite