Iașiul se apropie de scenariul roșu. Tot mai multe cazuri de coronavirus în municipiu și în județ
23 Octombrie 2020, 20:31

Iașiul se apropie de incidența de 3 la mie. Atât la nivelul municipiului cât și la cel al județului cazurile de COVID-19 sunt tot mai multe. Detalii are Steliana Orășanu, de la TVR Iași.

Incidența cazurilor de covid din ultimele 14 zile pune pe gânduri autoritățile.

În acest moment, în municipiul Iași avem o rată de 2,88 la mie, în timp ce la Hârlău s-a ajuns la 2,91.

Sunt și trei noi focare, dintre care cel mai mare este la Spitalul de Copii "Sfânta Maria", unde 23 de cadre medicale s-au infectat cu SARS-CoV-2. Acestea lucrează în Unitatea de Primire a Urgenţelor.

În aceste condiții, prefectul judeţului Iaşi a convocat astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Școlar, ai Primăriei, dar şi cu forţele de ordine, pentru a face un plan pentru momentul în care municipiul Iaşi ar depăşi 3 cazuri la mia de locuitori.

În Iași, la începutul lui octombrie au fost închise restaurantele și localurile cu activitate la interior, la fel ca și sălile de spectacol. O măsură care s-a luat în momentul în care incidența trecuse de 1,5 la mie.

S-a revenit însă pe 15 octombrie, după ce regulile s-au schimbat, iar autoritățile centrale au decis redeschiderea tuturor acestor spații la o capacitate de doar 30%.

Și tot la mijlocul lui octombrie, adică în urmă cu aproape 10 zile, când la Iași a fost prăznuită Sfânta Parascheva mii de oameni au participat la pelerinaj.