Iașiul se apropie de scenariul roșu. Tot mai multe cazuri de coronavirus în municipiu și în județ

23 octombrie 2020, 20:31

Incidența cazurilor de covid din ultimele 14 zile pune pe gânduri autoritățile.

În acest moment, în municipiul Iași avem o rată de 2,88 la mie, în timp ce la Hârlău s-a ajuns la 2,91.

Sunt și trei noi focare, dintre care cel mai mare este la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”, unde 23 de cadre medicale s-au infectat cu SARS-CoV-2. Acestea lucrează în Unitatea de Primire a Urgenţelor.

În aceste condiții, prefectul judeţului Iaşi a convocat astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Inspectoratului Școlar, ai Primăriei, dar şi cu forţele de ordine, pentru a face un plan pentru momentul în care municipiul Iaşi ar depăşi 3 cazuri la mia de locuitori.

În Iași, la începutul lui octombrie au fost închise restaurantele și localurile cu activitate la interior, la fel ca și sălile de spectacol. O măsură care s-a luat în momentul în care incidența trecuse de 1,5 la mie.

S-a revenit însă pe 15 octombrie, după ce regulile s-au schimbat, iar autoritățile centrale au decis redeschiderea tuturor acestor spații la o capacitate de doar 30%.

Și tot la mijlocul lui octombrie, adică în urmă cu aproape 10 zile, când la Iași a fost prăznuită Sfânta Parascheva mii de oameni au participat la pelerinaj.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă